Farširuota višta šventiniam stalui
- Višta, 1 vienetas
- Vištienos faršas, 700 gramų
- Grietinėlė, 35%, 500 gramų
- Balta forminė duona, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Morkos, smilkintos, keptos, 2 vienetai
- Česnakas, smulkintas, 3 skiltelės
- Džiovintos slyvos
- Džiovinti abrikosai
- Prieskoniai vištienai
- Druska
- Pipirai
- Majonezas
Vištai atsargiai nuimame odą.
Nuimame nuo kaulų likusią mėsą, maišome su faršu, dedame grietinėlėje mirkytą duoną, kiaušinius, prieskonius. Kad faršas būtų minkštas - labai svarbu mėsą gerai padaužyti (imame gniutulą faršo rankomis ir su jėga metam į dubenį). Kai faršas išminkytas, išdaužytas - dedame norimus priedus - numirkytus džiovintus vaisius, galima gražiai įdėti virto kiaušinio puselių. Dedame įdarą į numautą odą, gražiai padarome vištos formą. Aptepame majonezu, galima šiek tiek aliejaus.
Vyniojame į foliją, pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 - 50 minučių. Tada atlankstome foliją, dar apkepam 15 - 20 minučių, priklausomai nuo vištos dydžio.
Vištai atvėsus, ją dedame į lėkštę, supjaustome, papuošiame. Skanaus ;)
2018-12-07 20:40