Farširuota višta šventiniam stalui

Farširuota višta šventiniam stalui
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Višta, 1 vienetas
  • Vištienos faršas, 700 gramų
  • Grietinėlė, 35%, 500 gramų
  • Balta forminė duona, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Morkos, smilkintos, keptos, 2 vienetai
  • Česnakas, smulkintas, 3 skiltelės
  • Džiovintos slyvos
  • Džiovinti abrikosai
  • Prieskoniai vištienai
  • Druska
  • Pipirai
Aptepimui:
  • Majonezas
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištai atsargiai nuimame odą.

  2. Nuimame nuo kaulų likusią mėsą, maišome su faršu, dedame grietinėlėje mirkytą duoną, kiaušinius, prieskonius. Kad faršas būtų minkštas - labai svarbu mėsą gerai padaužyti (imame gniutulą faršo rankomis ir su jėga metam į dubenį). Kai faršas išminkytas, išdaužytas - dedame norimus priedus - numirkytus džiovintus vaisius, galima gražiai įdėti virto kiaušinio puselių. Dedame įdarą į numautą odą, gražiai padarome vištos formą. Aptepame majonezu, galima šiek tiek aliejaus.

  3. Vyniojame į foliją, pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 - 50 minučių. Tada atlankstome foliją, dar apkepam 15 - 20 minučių, priklausomai nuo vištos dydžio.

  4. Vištai atvėsus, ją dedame į lėkštę, supjaustome, papuošiame. Skanaus ;)

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Sidona
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Danutė
2018-12-07 20:40
Labai skanu