Faršo apkepas su daržovėmis

Faršo apkepas su daržovėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulienos faršas, 500 gramų
  • Bulvės, didelės, 7 vienetai
  • Brokoliai, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Sūris, fermentinis, 400 gramų
  • Grietinė, rūgšti, 400 gramų
  • Juodieji pipirai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Į faršą dedame prieskonių (mėsos, juodųjų pipirų, kokius mėgstate).
Pjaustome smulkiai brokolius, tarkuojame fermentinį sūrį (burokine tarka). Į indą sudedame kiaušinius, brokolius, grietinę ir sūrį, plakame mikseriu ar smulkintuvu, kad gautųsi vientisa masė.
Nuskustas bulves susmulkiname griežinėliais, kuriais išklosime skardos dugną.
Skardą apšlakstome trupučiu aliejaus ir dedame bulvių griežinėlius (pusę jų).
Vieną sluoksnį dedame bulvių, ant jų pilame daržovių masę ir gražiai ją išsklaidome ant bulvių tolygiai. Ant viršaus dedame faršą, uždengiame likusiomis bulvėmis.
Šauname į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepame 40 min.
Baigiant kepti, uždengiame folija, kad bulvės daugiau neskrustų. Likus 5 min., apibarstykite likusiu sūriu.
Patiekti su baltu vynu.

Galima dėti ir kitą mėsytę: antieną, vištieną (tada ji turi būti išvirta), šernieną, stirnieną.
Skanaus.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
brigita
2013-11-02 17:59
nesuprantu kaip jums ten bulves iskepa...kepu jau virs valandos..grietine baigia i varske pavirsti,o bulves dar kietos...
Vilma
2011-02-24 20:09
As manau,kad galima ir ciuciut apkepti serniena ta.... TAi bus dar skaniau..
LAbai smagu,kad jum visiem labai patiko.
silvija
2011-02-22 12:22
skanu, arselis: pasiduodu:
sandra
2011-01-17 18:01
O galima farsa sernienos apkepti ir tada tik deti ?ar gerai ir zalias?
ieva
2010-10-06 14:27
aš ir tokį patį kepu tik su šaldytom daržovėm ir bulves paverdu 5 min nes kai su žaliom kepiau antras sluoksnis gavosi pusžalis,