Faršo apkepas su daržovėmis
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Bulvės, didelės, 7 vienetai
- Brokoliai, 150 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Sūris, fermentinis, 400 gramų
- Grietinė, rūgšti, 400 gramų
- Juodieji pipirai
- Druska
Į faršą dedame prieskonių (mėsos, juodųjų pipirų, kokius mėgstate).
Pjaustome smulkiai brokolius, tarkuojame fermentinį sūrį (burokine tarka). Į indą sudedame kiaušinius, brokolius, grietinę ir sūrį, plakame mikseriu ar smulkintuvu, kad gautųsi vientisa masė.
Nuskustas bulves susmulkiname griežinėliais, kuriais išklosime skardos dugną.
Skardą apšlakstome trupučiu aliejaus ir dedame bulvių griežinėlius (pusę jų).
Vieną sluoksnį dedame bulvių, ant jų pilame daržovių masę ir gražiai ją išsklaidome ant bulvių tolygiai. Ant viršaus dedame faršą, uždengiame likusiomis bulvėmis.
Šauname į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepame 40 min.
Baigiant kepti, uždengiame folija, kad bulvės daugiau neskrustų. Likus 5 min., apibarstykite likusiu sūriu.
Patiekti su baltu vynu.
Galima dėti ir kitą mėsytę: antieną, vištieną (tada ji turi būti išvirta), šernieną, stirnieną.
Skanaus.
2011-02-24 20:09
LAbai smagu,kad jum visiem labai patiko.
2011-02-22 12:22
2011-01-17 18:01
2010-10-06 14:27
2013-11-02 17:59