Faršo vyniotinis „Morkų juosta“
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Morka, 2 vienetai
- Svogūnas , 1 vienetas
- Kiaušinis , 1 vienetas
- Fermentinis sūris, puskietis, 30 gramų
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Aliejus, arba sviestas
- Prieskoninės žolelės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Faršą pagardinti prieskoniais, druska, pipirais, įmušti kiaušinį. Palikti valandai šaldytuve.
Šiaudeliais supjaustyti sūrį. Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną smulkiai supjaustyti. Daržoves apkepti keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės.
Faršą paskleisti ant maistinės plėvelės lygiu plonu sluoksniu. Apkeptas daržoves tolygiai paskleisti ant faršo. Sudėti sūrį.
Tada keliant plėvelę nuo krašto, atsargiai susukti vyniotinį. Suvynioti į foliją.Dėti į kepimo indą. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 min. Kad vyniotinis gražiai apskrustų, paskutines 10 min. kepti išvyniotą iš folijos. Iškepusį vyniotinį palikti trumpam išjungtoje orkaitėje. Supjaustyti riekelėmis.
» Rašyti komentarą