Faršu įdarytos bulvių "geldelės"

Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Druska
  • Sūris, fermentinis, 150 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 500 gramų
  • Bulvės, didesnės, 5 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Prieskoniai, mėsai
Gaminimo instrukcija:

Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant 5-8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles". Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinš, prieskonius pagal skonį ir viską gerai išminkyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles". Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaiteje apie 1 val. kol bulvė bus minkšta. Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 min palaikyti karštoje orkaitėje kol sūris apsilydys. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Genutė
2018-03-26 10:03
Ačiū.Labai patiko
Jolanta
2017-07-21 20:16
Skaniai atrodo reiks isbandyti
Bronė
2017-03-10 14:40
Pabandysime, turėtu būti skanu.
algis
2017-01-26 15:39
skanu, reikia kepti valandą nebūtinai, tiesiog pasižiūri, jei atrodo iškepę, paragauji...
aš bulves ne išskutau, o išpjoviau viduriukus, gautas išpjovas uždėliojau ant faršo geldelėse ir dar užbarsčiau bulvių prieskoniais. Ekonomiška ir skanu
Antanas
2016-12-11 20:42
Ideja gal ir gera,bet kas per durnius kepa bulves valanda?Kepe drauge pusvalandy ir tai perdaug,tai tiek tiems,kurie bandys