Faršu įdarytos bulvių "geldelės"
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Druska
- Sūris, fermentinis, 150 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Bulvės, didesnės, 5 vienetai
- Juodieji pipirai
- Prieskoniai, mėsai
Gaminimo instrukcija:
Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų,paliekant 5-8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles". Į faršą sudėti smulkintą svoguną, kiaušinš, prieskonius pagal skonį ir viską gerai išminkyti. Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles". Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaiteje apie 1 val. kol bulvė bus minkšta. Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 min palaikyti karštoje orkaitėje kol sūris apsilydys. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-07-21 20:16
Skaniai atrodo reiks isbandyti
2017-03-10 14:40
Pabandysime, turėtu būti skanu.
2017-01-26 15:39
skanu, reikia kepti valandą nebūtinai, tiesiog pasižiūri, jei atrodo iškepę, paragauji...
aš bulves ne išskutau, o išpjoviau viduriukus, gautas išpjovas uždėliojau ant faršo geldelėse ir dar užbarsčiau bulvių prieskoniais. Ekonomiška ir skanu
aš bulves ne išskutau, o išpjoviau viduriukus, gautas išpjovas uždėliojau ant faršo geldelėse ir dar užbarsčiau bulvių prieskoniais. Ekonomiška ir skanu
2016-12-11 20:42
Ideja gal ir gera,bet kas per durnius kepa bulves valanda?Kepe drauge pusvalandy ir tai perdaug,tai tiek tiems,kurie bandys
2018-03-26 10:03