Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės

Faršu ir sūriu įdarytos bulvių geldelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Pomidorai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sūris, fermentinis, 300 gramų
  • Bulvės
  • Kiauliena, 500 gramų
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuskustas bulves perpjauti (išilgai) pusiau ir šaukštu ar peiliu išskobti jų vidų, paliekant 5 - 8 mm storio kraštus - padaryti "geldeles".

  2. Faršą su susmulkintu svogūnu trumpai apkepti, įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Į apkepintą faršą įdėti 200 g kubeliais supjaustyto sūrio ir pomidorą. Viską gerai išmaišyti.

  3. Paruoštu faršu įdaryti bulvių "geldeles". Jas sudėti į aliejumi išteptą skardą ir kepti 200 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 val. kol bulvė taps minkšta.

  4. Baigus kepti, geldelių viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar 5 minutes palaikyti karštoje orkaitėje, kol sūris apsilydys.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą