Fliakai
- Mairūnas
- Druska
- Sūris, fermentinis, 50 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Morkos, 2 vienetai
- Kopūstai, 200 gramų
- Aitrioji paprika
- Juodieji pipirai
- Imbieras
- Jautiena, kaulai, 1 kilogramas
- Jautiena, kaulai, 400 gramų
- Aliejus, 60 gramų
- Kvietiniai miltai, 30 gramų
- Muskatas
- Rauginti agurkai, 2 vienetai
Skrandis peiliu gerai nuskutamas, keletą kartų perplaunamas šiltame vandenyje, nutrinamas druska bei šepečiu ir dar kartą perplaunamas. Po to 2—3 kartus užpilamas šaltu vandeniu, užvirinamas, nukošiamas ir vėl perliejamas šaltu vandeniu. Daržovės nuplaunamos. Kaulai taip pat nuplaunami ir užpilami šaltu vandeniu. Iš jų išverdamas sultinys. 0,5L sultinio nupilama, o į likusį sudedamas skrandis. Jis verdamas maždaug 4 val., kol suminkštėja. Baigiant virti sudedama pusė daržovių. Likusios daržovės supjaustomos šiaudeliais, suberianios į aliejų, įpilama 125ml vandens, puodas uždengiamas dangčiu. Verdama, kol daržovės suminkštėja. 30 g aliejuje pakepinami miltai. Kai jie pasidaro šviesiai auksinės spalvos, išmaišomi, praskiedžiami šaltu sultiniu ir užvirinami. Išviręs skrandis nukeliamas nuo ugnies, sultinyje atšaldomas, po to išgriebiamas, supjaustomas plonomis juostelėmis ir sudedamas į paruoštą padažą. Kartu sukrečiamos daržovės (mišinys turi būti kaip sriuba). Viskas pasūdoma, pagal skonį pagardinama pipirais ir muskato riešutu, supilstoma į sriubos lėkštes ir paduodama. Atskirai patiekiama tarkuoto sūrio, raudonųjų pipirų, malto imbiero ir mairūnų.
2008-12-09 14:24
2008-12-05 14:20
2008-12-05 12:23
2015-05-06 11:17