Florencijos kiaušiniai

Florencijos kiaušiniai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 30 vienetų
  • Špinatai, jauni, švieži, 6 pundeliai
  • Špinatai, sušaldyti, 2 kilogramai
  • Sviestas, 160 gramų
  • Druska
  • Duona, balta, 30 vienetų
Padažui:
  • Sviestas, 140 gramų
  • Miltai, 140 gramų
  • Pienas, 2 litrai
  • Kiaušiniai, (tryniai), 6 vienetai
  • Sūris, Gruyère arba Emmental (smulkiai tarkuotas), 160 gramų
Pabarstymui:
  • Pipirai, čili (šviežias ir susmulkintas)
  • Pipirai, juodieji ar kvapnieji
  • Muskatas
Gaminimo instrukcija:
  1. Į keptuvę (tik nedideliais kiekiais) dėti šaldytų špinatų ir kepti, ant vidutinės ugnies, kol vanduo išgaruos.
    Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais bei šiek tiek pakepinti.

  2. Keptuvėje ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies . Sviestui išsilydžius, suberti miltus. Maišyti miltus iki vienalytės masės 4 - 5 minutes. Kuomet masė tampa rusvos spalvos, maišant, supilti pieną. Nenustojant maišyti, virti padažą, kol taps kreminės konsistencijos (bent 10 min.). Tada leisti padažui atvėsti ir suberti smulkiai tarkuotą sūrį.

  3. Užvirti šiek tiek vandens ir sudėti virti kiaušinius (6 min.). Kiaušinius atšaldyti šaltame vandenyje ir atsargiai nulupti. Ant duonos riekių gražiai , darant vainiką, sudėlioti špinatus,o į vidurį dėti kiaušinį, užpilti padažo ir taip paruoštus kiaušinius pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti, kol kiaušinukai taps auksinės rudos spalvos.
    Patiekiant, pabarstyti druskos, muskato bei susmulkintų čili pipirų.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 30
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą