Florencijos kiaušiniai
- Kiaušiniai, 30 vienetų
- Špinatai, jauni, švieži, 6 pundeliai
- Špinatai, sušaldyti, 2 kilogramai
- Sviestas, 160 gramų
- Druska
- Duona, balta, 30 vienetų
- Sviestas, 140 gramų
- Miltai, 140 gramų
- Pienas, 2 litrai
- Kiaušiniai, (tryniai), 6 vienetai
- Sūris, Gruyère arba Emmental (smulkiai tarkuotas), 160 gramų
- Pipirai, čili (šviežias ir susmulkintas)
- Pipirai, juodieji ar kvapnieji
- Muskatas
Į keptuvę (tik nedideliais kiekiais) dėti šaldytų špinatų ir kepti, ant vidutinės ugnies, kol vanduo išgaruos.
Atskiroje keptuvėje sudėti kubeliais supjaustytą sviestą (prieš tai keptuvę įkaitinti). Tada sudėti šviežius špinatus. Pagardinti druska, pipirais bei šiek tiek pakepinti.Keptuvėje ištirpinti sviestą ant vidutinės ugnies . Sviestui išsilydžius, suberti miltus. Maišyti miltus iki vienalytės masės 4 - 5 minutes. Kuomet masė tampa rusvos spalvos, maišant, supilti pieną. Nenustojant maišyti, virti padažą, kol taps kreminės konsistencijos (bent 10 min.). Tada leisti padažui atvėsti ir suberti smulkiai tarkuotą sūrį.
Užvirti šiek tiek vandens ir sudėti virti kiaušinius (6 min.). Kiaušinius atšaldyti šaltame vandenyje ir atsargiai nulupti. Ant duonos riekių gražiai , darant vainiką, sudėlioti špinatus,o į vidurį dėti kiaušinį, užpilti padažo ir taip paruoštus kiaušinius pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti, kol kiaušinukai taps auksinės rudos spalvos.
Patiekiant, pabarstyti druskos, muskato bei susmulkintų čili pipirų.
Skanaus.