Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais

Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
Florentinai su kondensuotu pienu ir kukurūzų dribsniais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kondensuotas pienas, 400 gramų
  • Kukurūzų dribsniai, 200 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Juodosios razinos, 1 sauja
  • Geltonosios razinos, 1 sauja
  • Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
  • Linų sėmenys, 1 valgomasis šaukštas
  • Sezamas, 1 valgomasis šaukštas
  • Maltas cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Maltas muskatas, 1 žiupsnelis
  • Maltas imbieras, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Sviestą išlydome prikaistuvyje ant silpnos ugnies, supilame kondensuotą pieną, kaitiname ant silpnos ugnies ir maišome, kol masė taps auksinės spalvos, pagardiname cinamonu, muskatu ir imbieru, gerai išmaišome.

  2. Likusius produktus sudedame į dubenį, viską gerai išmaišome su kondensuoto pieno mase.

  3. Gerą kepimo popierių sukarpome nedideliais keturkampiais, dedame į metlinę keksiukų formą ir įdedame po 1 valgomą šaukštą florentinų masės, gerai prispaudžiame. Kepame ~15 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja. Išėmus iš orkaitės atvėsinti.

  4. Taip paruoštus florentinus galima kepti ir ne keksiukų formelėse, bet tiesiog ant kepimo skardos, kaip sausainius, ant kepimo popieriaus, tuomet jie gausis plokštesni.

Porcijų skaičius: 7
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą
» Komentarai