Gaivios šviežių kopūstų ir obuolių salotos
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska
- Kopūstai, nedidelis, 0.5 vieneto
- Obuoliai, rūgštoki, 2 vienetai
- Agurkai, trumpavaisiai, 1 vienetas
- Majonezas, salotoms, 2 valgomieji šaukštai
- Actas, obuolių, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Kopūstą smulkiai supjaustome. Obuolius nuplauname, išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame burokine tarka. Nuplautą agurką taip pat sutarkuojame. Dedame majonezo, pašlakstome obuolių actu, padruskiname, pabarstome cukrumi ir gerai viską išmaišome. Salotas skanu valgyt vienas su rieke juodos duonos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-10-06 14:30
as myliu sius reseptus abuciuotas: o oku2:
2010-10-06 14:27
galima pasakyti nekaip.
2009-11-24 17:35
2009-03-30 17:39
Skanios gaivios salotos
pekino kopūstas,agurkas ,
pomidoras,kukurūzai
poras, apelsinas,
pusė citrinos
aliejus
salotų prieskonių
Viską supjaustyti sudėti sumaišyti išspausti iš pusę citrinos sulčių.
Pavasariškos salotos
Jums prireiks:
1 juodo ridiko
0,5 agurko
2 pomidorų
kelių salotų lapų
4 valgomųjų šaukštų grietinės
1 arbatinio šaukštelio neaštrių garstyčių
1 valgomojo šaukšto chereso
1 kietai virto kiaušinio
1 valgomojo šaukšto smulkintų svogūno laiškų
žiupsnelis druskos ir smulkintų pipirų
Griežinėliais arba kubeliais supjaustykite ridiką, agurką ir pomidorus. Suplėšykite salotų lapus, ant jų suberkite ridikus, agurkus ir pomidorus. Išmaišykite grietinę, garstyčias ir cheresą. Įberkite druskos, pipirų ir užpilkite ant salotų. Kiaušinį perpjaukite pusiau ir uždėkite ant salotų, užbarstykite svogūnų laiškais.
DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR BUROKĖLIŲ SALOTOS
Virtą burokėlį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sumaišyti su išmirkytomis (ne iki galo) džiovintomis slyvomis ir džiovintais abrikosais. Vaisių nesmulkinti. Užpilti aliejumi, sumaišytu su medumi ir citrinos sultimis.
MORKŲ SALOTOS
Žalią morką sutarkuojam smulkesne tarka.
Saulėgrąžas ir razinas pakepinam labai mažam aliejaus kiekyje ( galima ir nusausinti, pakepinus ). Viską sumaišom ir uždedam majonezo.
Gardžios salotos
Salotų gūželė ,300 g žuvies filė,
po 12–14 raudonų ar mėlynų vynuogių,
mažas ryšulėlis salierų ar petražolių lapų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai obuolių acto,
1 kupinas šaukštas išlukštentų saulėgrąžų,
pusės citrinos sultys,
druskos, žiupsnelis cukraus ar skysto medaus, juodų maltų pipirų.
Salotų lapus suplėšyti, smulkiai supjaustyti salierus ar petražoles, o virtą su prieskoniais žuvies filė – gabaliukais. Viską sudėti į indą, sudėti vynuoges, pagal skonį pridėti druskos ir pipirų, atsargiai sumaišyti. Esu dariusi ir su rūkyta žuvimi.
Į alyvuogių aliejų išspausti pusės citrinos sultis, įpilti obuolių acto, paskaninti cukrumi ar medumi, atidžiai išmaišyti ir užpilti ant salotų. Palikti pusvalandžiui. Prieš paduodant į stalą, salotų viršų pabarstyti saulėgrąžomis (galima moliūgų sėklomis).
pekino kopūstas,agurkas ,
pomidoras,kukurūzai
poras, apelsinas,
pusė citrinos
aliejus
salotų prieskonių
Viską supjaustyti sudėti sumaišyti išspausti iš pusę citrinos sulčių.
Pavasariškos salotos
Jums prireiks:
1 juodo ridiko
0,5 agurko
2 pomidorų
kelių salotų lapų
4 valgomųjų šaukštų grietinės
1 arbatinio šaukštelio neaštrių garstyčių
1 valgomojo šaukšto chereso
1 kietai virto kiaušinio
1 valgomojo šaukšto smulkintų svogūno laiškų
žiupsnelis druskos ir smulkintų pipirų
Griežinėliais arba kubeliais supjaustykite ridiką, agurką ir pomidorus. Suplėšykite salotų lapus, ant jų suberkite ridikus, agurkus ir pomidorus. Išmaišykite grietinę, garstyčias ir cheresą. Įberkite druskos, pipirų ir užpilkite ant salotų. Kiaušinį perpjaukite pusiau ir uždėkite ant salotų, užbarstykite svogūnų laiškais.
DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR BUROKĖLIŲ SALOTOS
Virtą burokėlį supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, sumaišyti su išmirkytomis (ne iki galo) džiovintomis slyvomis ir džiovintais abrikosais. Vaisių nesmulkinti. Užpilti aliejumi, sumaišytu su medumi ir citrinos sultimis.
MORKŲ SALOTOS
Žalią morką sutarkuojam smulkesne tarka.
Saulėgrąžas ir razinas pakepinam labai mažam aliejaus kiekyje ( galima ir nusausinti, pakepinus ). Viską sumaišom ir uždedam majonezo.
Gardžios salotos
Salotų gūželė ,300 g žuvies filė,
po 12–14 raudonų ar mėlynų vynuogių,
mažas ryšulėlis salierų ar petražolių lapų,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai obuolių acto,
1 kupinas šaukštas išlukštentų saulėgrąžų,
pusės citrinos sultys,
druskos, žiupsnelis cukraus ar skysto medaus, juodų maltų pipirų.
Salotų lapus suplėšyti, smulkiai supjaustyti salierus ar petražoles, o virtą su prieskoniais žuvies filė – gabaliukais. Viską sudėti į indą, sudėti vynuoges, pagal skonį pridėti druskos ir pipirų, atsargiai sumaišyti. Esu dariusi ir su rūkyta žuvimi.
Į alyvuogių aliejų išspausti pusės citrinos sultis, įpilti obuolių acto, paskaninti cukrumi ar medumi, atidžiai išmaišyti ir užpilti ant salotų. Palikti pusvalandžiui. Prieš paduodant į stalą, salotų viršų pabarstyti saulėgrąžomis (galima moliūgų sėklomis).
2013-11-12 17:25