Gaivus mango tortas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 125 gramai
- Cukrus, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- vanilės esencija, 2 lašai
- Mascarpone sūris, 340 gramų
- Grietinėlė, 35%, 300 gramų
- Mango, 2 vienetai
- Cukrus, 125 gramai
- Kondensuotas pienas, 125 gramai
- Vanduo, 60 gramų
- Želatina, 20 gramų
- Vaisiai, 8 riekės
- Želė, 1 pakelis
- Mango sultys, 50 mililitrų
Kepame biskvitą: Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įlašiname vanilės 2 lašus. Beriame miltus, kepimo miltelius ir viską gerai išplakame.
Biskvitą kepame 24 cm skersmens formoje, iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, 20 - 25 minutes.
Iškepta biskvitą pabadome šakute ir apliejame mango sultimis.
Gaminame mango kremą: Išplakame giretinėlę su 20 g cukraus. Maskarponės sūrį plakame su likusiu cukrumi. Gautas mases sumaišome.
Elektriniu trintuvu sutriname mangus iki tyreles. Įpilame kondensuoto pieno. Gautą tyrę pilame į grietinėles ir sūrio kremą. Viską gerai išmaišome.
Želatiną brikiname vandenyje. Truputį pašildome.
Želatiną supilame į kremą ir gerai išmaišome.
Kremą pilame ant biskivto, neišimto iš formos. Dedame į šaldytuvą sustingti.
Paruošiame želė, kaip nurodyta ant pakuotes.
Ant sustingusio torto išdėstome supjaustytus vaisius.
Pilame truputį želės ir leidžiame vaisiams prikibti.
Kai vaisiai prilimpa, baigiame pilti želė ir paliekame sustingti.