Gaivus pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 320 gramų
- Cukrus, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Obuoliai, 2 vienetai
- Vynuogės
- Razinos
Gaminimo instrukcija:
Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viska gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai