Gaivus pyragas

Gaivus pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 320 gramų
  • Cukrus, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
  • Obuoliai, 2 vienetai
  • Vynuogės
  • Razinos
Gaminimo instrukcija:

Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viska gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!

» Rašyti komentarą
» Komentarai