Gaivus tortas
- Sausainiai, 2 pakeliai
- Kreminė varškė, 400 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Varškė, 180 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Želė, 2 pakeliai
- Citrinos, 1 vienetas
- Cukraus pudra, 2.5 valgomojo šaukšto
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Kakava, 1.5 valgomojo šaukšto
- Uogos
Pasiruošiame želė, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilame mažiau vandens, kad gautųsi standesnė.
Tortui skirtą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, tada dedame vieną ir kitą varškę. Viską gerai išmaišome, kad kuo mažiau liktų gumulėlių.
Įtarkuojame citrinos žievelę, tik be baltos dalies.
Išspaudžiame pusės citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome.
Sustingusia želė supjaustome gabaliukais ir įmaišome į masę.
Į norimą formą dedame eilę sausainių, tada pilame kremo dalį, tada vėl dedame sausainių, pilame kremą ir paskutinis sluoksnis vėl sausainiai.
Padedame į šaldytuvą nakčiai, kad kremas įsigertų į sausainius.
Kitą dieną pasiruošiame glajų: į ištirpintą sviestą įmaišome grietinę, cukraus pudrą ir kakavą. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
Glajumi aptepame torto viršų ir šonus, jeigu norime.
Puošiame įvairiomis uogomis. Skanaus!