Gaivus tortas su vyšniomis
- Sausainiai, 1.5 pakelio
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 500 mililitrų
- Grietinėlė, 35%, 250 mililitrų
- Natūralus jogurtas, 370 mililitrų
- Želatina, 40 gramų
- Vyšnios, 1 pakelis
- Cukraus pudra, 0.5 stiklinės
- Vyšnių želė, 1 pakelis
- Vyšnių želė, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Šokoladas, smulkinto, 1 sauja
Iš anksto pasiruošiame vyšnių želė pagal aprašymą ant pakelio, tik vandens pilti 100 ml mažiau, ir padeda šaltai, kad sustingtų.
Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių.
Sviestą išlydome ir supilame į sausainių trupinius, išmaišome.
Gautą masę dedame į skardą nuimamais kraštais (galima iškloti kepimo popieriumi, kad legviau būtų išimti), spaudžiant rankomis išlyginame iki lygaus pagrindo ir dedame į šaldytuvą apstingti.Išbrinkintą želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.
Grietinę, jogurtą, grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame kelias minutes elektriniu plakikliu, tada po truputį pilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis (nuolat plakant) ir dar plakame kol masė sutirštės.
Grietinės masę padaliname į dvi dalis.Vieną grietinės masės dalį dedame į šaldytuvą, o į kitą įmaišome pusę kiekio želatinos ir pjaustytos sustingusios želė kubelius, užpilame ant sausainių ir dedame į šaldytuvą kol apstings.
Ant nuvarvintų vyšnių pilame kelis šaukštus grietinės masės, 5 šaukštus želatinos, išmaišome ir paskirstome ant jau apstingusio torto. Padedame vėl šaltai, kad sustingtų.Paskutiniam sluoksniui sumaišome grietinės masę su likusia želatina.
Užpilame ant jau apstingusio vyšnių sluoksnio, apibarstome šokolado drožlėmis.
Leiskite stingti per naktį.
Skanaus!
2016-03-26 13:50