Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
- Varškė, neriebi, 750 gramų
- Pienas, 520 mililitrų
- Miltai, 250 gramų
- Cukrus, 190 gramų
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Krakmolas, 200 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Konservuotos vyšnios, 1 stiklinė
- Vanilinis cukrus, 3 pakeliai
- Druska
- Citrinos žievelė, tarkuota, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Sumaišykite miltus, 100 g krakmolo , 90 g cukraus ir 1 pakelį vanilinio cukraus , sviestą, 1 kiaušinį , žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius . Išminkykite tešlą ir padėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą. Tada plonu sluoksniu išklokite kepimo skardą ir kepkite 10 minučių 175°C temperatūroje.
Likusį krakmolą išmaišykite su 100 ml pieno. 400 ml pieno užvirinkite kartu su 100 g cukraus ir likusiu vaniliniu cukrumi bei citrinos žievele. Į karštą pieną supilkite pieną su krakmolu ir vėl užvirinkite. Tada, kaitinant, sudėkite 4 kiaušinių trynius, išplaktus su varške ir švelniai maišant, supilkite išplaktus kiaušinių baltymus.
Gautą varškės masę sudėkite į formą su torto pagrindu, o ant viršaus sudėti vyšnias.
20 ml pieno šluotele išplakite su 1 kiaušinio tryniu ir plakiniu aptepkite torto viršų. Kepkite pyragą 40 minučių.
2015-02-10 14:52
2015-02-10 21:20