Gaivusis pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 320 gramų
- Cukrus, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Obuoliai, 2 vienetai
- Vynuogės
- Razinos
Gaminimo instrukcija:
Supilame cukrų, įmušame kiaušinius viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais tiesiai į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viska gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiuvesėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-12-15 23:20
nu labai paprastas pyragas,o kas purina nes nei kepimo milteliu.ar sodos,kaip tas razinas,ar nereikia nuplikyt,o ir kavapu ..jei norit,bent jau vanilino..vieto batono manau bus neblogai
2011-10-18 15:21
Bandysiu Galbut bus skanu !
2011-10-18 15:20
Bandysiu
2011-07-05 23:15
labai skanus kaip desrele
2013-12-15 23:22