Gardi sezaminė duona
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Ruginiai miltai, 1 stiklinė
- Mielės, sausos, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Vanduo, 280 mililitrų
- Sezamas, sėklos
Gaminimo instrukcija:
Sumaišome tarpusavyje kvietinius ir ruginius miltus. Viduryje padarome duobutę, į kurią suberiame mielės, cukrų, druską. Sumaišome su šiek tiek miltų. Taip pat į centrą pamažu pilame vandenį ir imdami miltų iš šonų minkome tešlą. Tešlą minkome labai energingai apie 10 minučių. Tada aptepame aliejumi, įvyniojame į foliją, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pakilti šiltoje vietoje.
Tešlą perminkome, formuojame duonos kepaliuką, viršų įpjauname, aptepame aliejumi ir apibarstome sezamo sėklomis, dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, uždengiame folija ir dar paliekame pakilti apie 30 - 45 minutes.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C laipsnių tempretatūros.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-09-18 19:15