Gardi sriuba „Tom Kha Gai“
- Kalendra, lapeliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos, lapeliai, 0.5 vieneto
- Citrinžolė, stiebai, 2 vienetai
- Citrinos, lapeliai, 4 vienetai
- Vištienos filė, 300 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, rudasis, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pienas, kokoso, 400 mililitrų
- Grybai, “White Fungus”, 10 gramų
- Vanduo, 400 mililitrų
- Imbieras, 3 cm gabaliukas, 1 vienetas
- Paprika, aitrioji, džiovinta, 3 vienetai
1. Grybus pamerkiame vandenyje.
2. Į puodą supilame kokosų pieną ir vandenį (tokį patį kiekį).
3. Imbierą ar alpinijos šaknį nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais, sumetame juos į puodą kartu su citrinžole, aitriosiomis paprikomis ir žaliosios citrinos lapeliais. Užviriname. Tada sumažiname ugnį iki vidutinės. Verdame 10 min.
4. Supjaustome vištieną kąsnio dydžio gabalėliais.
5. Supilame į puodą druską, cukrų, kalendrą ir išmaišome. Sudedame vištieną ir išmirkusius nusunktus grybus “White Fungus”. Paverdame sriubą 10 min., kol išvirs vištiena. Patikriname ar išvirę ištraukę ir perpjovę vieną vištienos gabalėlį.
6. Išspaudžiame į sriubą žaliosios citrinos sultis.
7. Patiekiame su ryžiais ar vieną.
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius Darius Petrulaitis.