Gardus medaus pyragas

Gardus medaus pyragas
Gardus medaus pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Medus, 4 valgomieji šaukštai
  • Actas, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo soda, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Grietinė, 450 gramų
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Želė, milteliais, 75 gramai
  • Standiklis, 16 gramų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas
  • Graikiniai riešutai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi bei actu nugesintą sodą, medų. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.

  2. Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.

  3. Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.

  4. Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.

  5. Vieną tešlos lakštą tepkite kremu, ant viršaus dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutirštintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: MyCulinaryCorner
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jolanta
2018-04-24 18:57
O tai mefus kur?