Gardus varškės apkepas

Gardus varškės apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Varškė, 1 kilogramas
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Sviestas, 145 gramai
  • Manų kruopos, 5 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 0.8 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, 100 gramų
  • Abrikosai, džiovinti, 0.8 stiklinės
  • Vanduo, 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi. Tuomet pilti vandens, grietinės, manų miltų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti. Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašykite į apkepo masę. (Išplakti nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti). Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200 C orkaitę 45 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo. Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku. Skaniausias šiltas, arba pašildytas. Kątik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs. Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.

» Rašyti komentarą