Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Trupiniams:
  • Sviestas, šaldytas, 180 gramų
  • Miltai, 280 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Varškė
  • Varškė, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Obuolių sluoksniui:
  • Obuoliai, 1 kilogramas
  • Cukrus, priklausomai nuo obuolių rūgštumo, 40 gramų
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Viršutiniam trupinių sluoksniui:
  • Rudasis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišykite, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais.
    Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.

  2. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir blenderiu viską sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
    Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm).

  4. Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite.
    Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
    Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.

  5. Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
    Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Rasos virtuvės užrašai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rita
2019-02-06 17:23
Nerealus,burnoje tirpstantis, ačiū už receptą.
Elena
2018-03-16 18:45
Juokingai skamba Beatos drauges !!!!!
diana
2017-11-18 22:25
Kazkada esu dariusi ir gavosi puikiai,nuostabaus skonio.
Vanda
2017-11-08 02:45
Labai senas receptas,kepu jau neatsimenu kiek metų,tik pas mane daugiau miltų įeina ir 7 kiaušiniai.Gaunasi gerai,be jokio vargo ir skanu.
kristina
2016-11-05 19:34
bandau kepti siuo metu! tikiuosi gausis viskas