Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Trupiniams:
  • Sviestas, šaldytas, 180 gramų
  • Miltai, 280 gramų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Varškė
  • Varškė, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Obuolių sluoksniui:
  • Obuoliai, 1 kilogramas
  • Cukrus, priklausomai nuo obuolių rūgštumo, 40 gramų
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Viršutiniam trupinių sluoksniui:
  • Rudasis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišykite, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais.
    Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.

  2. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir blenderiu viską sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
    Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm).

  4. Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite.
    Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
    Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.

  5. Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
    Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Rasos virtuvės užrašai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
petras
2024-06-02 16:25
Sugaunam lydeką ,geriau rudeniop, atsiprašom už atimtą gyvastį ir lupam skūrą su visais žvynais. Pašalinam stambias ašakas, iš to kas ,kas liko darom faršą. Galima daryt lydekos kotletus, praskiedus kieulės lašiniais, bet gaunasi geras žuvies vyniotinis, pridėjus krapų irgi kitokio kaifo....
petras
2024-06-02 16:18
O mano subinės draugė irgi šį bei tą gali, nepykit, bet tai vieša vieta
Rita
2019-02-06 17:23
Nerealus,burnoje tirpstantis, ačiū už receptą.
Elena
2018-03-16 18:45
Juokingai skamba Beatos drauges !!!!!
diana
2017-11-18 22:25
Kazkada esu dariusi ir gavosi puikiai,nuostabaus skonio.