Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Trupiniams:
- Sviestas, šaldytas, 180 gramų
- Miltai, 280 gramų
- Cukrus, 50 gramų
- Varškė
- Varškė, 500 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Obuolių sluoksniui:
- Obuoliai, 1 kilogramas
- Cukrus, priklausomai nuo obuolių rūgštumo, 40 gramų
- Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Viršutiniam trupinių sluoksniui:
- Rudasis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviejų peilių pagalba greitai išmaišykite, kad gautųsi smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais.
Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir blenderiu viską sutrinkite iki vientisos masės.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.
Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm).Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite.
Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.
Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas.
Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.
Skanaus!
2024-06-02 16:18
2019-02-06 17:23
2018-03-16 18:45
2017-11-18 22:25
2024-06-02 16:25