Gardusis Kuršėnų vyniotinis

Gardusis Kuršėnų vyniotinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
Kremui:
  • Varškė, 200 gramų
  • Sviestas, 150 gramų
  • Kondensuotas pienas, 0.5 pakelio
  • Citrinos, 1 vienetas
Pabarstymui:
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Paruoškite biskvitą: kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki purumo. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Atskirai standžiai išplakite baltymus. Viską atsargiai šaukštu išmaišykite iki vientisumo. Biskvito tešla turi būti puri, nesukritusi.

  2. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių. Iškeptą biskvitą išverskite ant milteliniu cukrumi pabarstyto rankšluosčio, suvyniokite ir atvėsinkite.

  3. Minkštą sviestą išsukite iki purumo, nuolat maišydami supilkite kondensuotą pieną, sukrėskite varškę, pagardinkite citrinų sultimis ir gerai išplakite. Biskvitą ištepkite kremu, susukite, suvyniokite į foliją ir palaikykite šaldytuve bent dvi valandas, kad sustingtų. Pabarstykite milteliniu cukrumi. Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą
» Komentarai