Gardusis slyvų pyragas
- Kvietiniai miltai, 320 gramų
- Cukrus, 300 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, lydytas, 150 gramų
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo
- Vanilinis cukrus
- Slyvos, 5 vienetai
- Cinamonas, pabarstymui
1) Dubenėlyje sumaišome šiuos ingredientus: miltus, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius ir aliejų. Tešla gaunasi kieta, ją galima minkyti.
2) Tada į gautą tešlą supilame pilnai išlydytą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą ir gerai išmaišome. Tuomet tešla būna tirštesnė nei grietinė, bet minkymui jau netinkama.
3) Į gautą tešlą sudedame grietinę ir įpilame šlakelį vandens, tada įberiame šiek tiek vanilinio cukraus ir viską gerai suplakame su mixer'iu.
4) Supilame tešlą į kepimo formą išteptą sviestu ir džiūvesėliais. Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Paruoštas slyvas guldom į tešlą odele žemyn, o ant viršaus slyvas pabarstome cinamonu, jei labai rūgščios slyvos, tai galima paberti ant cinamono dar ir cukraus.
5) Pyragą kepame apie 40 minučių 200C temperatūroje, režimas: kaitinimas iš viršaus ir apačios.
SKANAUS!
2010-09-12 16:56
2010-09-12 19:52