Gardusis slyvų pyragas

Gardusis slyvų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 320 gramų
  • Cukrus, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas, lydytas, 150 gramų
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanduo
  • Vanilinis cukrus
  • Slyvos, 5 vienetai
  • Cinamonas, pabarstymui
Gaminimo instrukcija:

1) Dubenėlyje sumaišome šiuos ingredientus: miltus, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius ir aliejų. Tešla gaunasi kieta, ją galima minkyti.
2) Tada į gautą tešlą supilame pilnai išlydytą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą ir gerai išmaišome. Tuomet tešla būna tirštesnė nei grietinė, bet minkymui jau netinkama.
3) Į gautą tešlą sudedame grietinę ir įpilame šlakelį vandens, tada įberiame šiek tiek vanilinio cukraus ir viską gerai suplakame su mixer'iu.
4) Supilame tešlą į kepimo formą išteptą sviestu ir džiūvesėliais. Slyvas nuplauname, perpjauname pusiau ir išimame kauliukus. Paruoštas slyvas guldom į tešlą odele žemyn, o ant viršaus slyvas pabarstome cinamonu, jei labai rūgščios slyvos, tai galima paberti ant cinamono dar ir cukraus.
5) Pyragą kepame apie 40 minučių 200C temperatūroje, režimas: kaitinimas iš viršaus ir apačios.
SKANAUS!

» Rašyti komentarą
» Komentarai
as
2010-09-12 19:52
man sis pyragas patiko nerealiai ) toks skanus kaip pirktas is parduotuviu, tik cia be dazikliu ir minkstikliu ir viso kito slamsto
miglute girl
2010-09-12 16:56
skiamba tesiog stulbinanciai !!!!!!