Gardžios duonos lazdelės

Gardžios duonos lazdelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Aliejus, 0.5 stiklinės
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Mielės, pakelis, 1 vienetas
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo, 2.25 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Papildomai reikės:
aliejaus
druskos
sezamo
prieskonių
aguonų

Visus tešlai skirtus ingredientus suberiame į dubenį ir užminkome minkštą tešlą. Ją paliekame padvigubėti.

Tešlą iškočiojame iki 0,5 cm storio ir pjaustome ją juostelėmis 20 - 25 cm ilgio. Per vidurį šiek tiek įpjauname ir susukame. Sudedame į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi ir paliekame padvigubėti.

Lazdeles apšlakstome aliejumi bei pasirinktai prieskoniais, aguonomis ar sezamais. Kepame 200 C tepmeratūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių, iki auksinės rudos spalvos.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Klausimas
2017-10-28 21:36
Ką reiškia pakelis mielių: sausų ar ne ir jei sausų, tai koks tas pakelio kiekis (4, 7, 11 g. ar kt.)?
daiva
2015-06-22 14:09
Ne vietoj mieliu dedavo spirita, o ipildavo spirito, kad aliejaus neprisigertu
Arunas
2014-10-19 23:41
Man jie patinka bet mama juos virdavo aliejuje ir apibarstydavo cukraus pudra reiks pabandyti pasidaryti o vietoje mieliu pildavo spirito