Garfildo lazanija
- Tešla, lazanijos lakštai, pakelis, 1 vienetas
- Jautiena, faršas, 300 gramų
- Kiauliena, kumpis, 100 gramų
- Morkos, didelės, 3 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Sultinys, 1 stiklinė
- Pomidorų padažas, 1 stiklinė
- Pomidorai, 5 vienetai
- Druska
- Pipirai, juodieji
- Čiobreliai
- Lauro lapai, lapai
- Kvietiniai miltai, 85 gramai
- Pienas, 0.5 litro
- Sūris, fermentinis, 300 gramų
- Sviestas
Pakepiname faršą; jį atsidedame. Aliejuje pakepiname supjaustytą svogūną, morkas, į juos sudedame faršą, pjaustytą kumpį, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 20 minučių. Tada sudedame pomidorų padažą, pomidorus, troškiname. Po to įpilame sultinį, sudedame prieskoninius augalus. Ant silpnos ugnies troškiname 40 minučių. Išrenkame prieskoninius augalus.
Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.
Kepimo formos dugną ištepame sviestu. Dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kitą lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.
Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!