Gaspačas

Gaspačas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Duona, 4 riekės
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Alyvuogių aliejus, 100 mililitrų
  • Pomidorai, 1 kilogramas
  • Agurkai, 4 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Paprika, 2 vienetai
  • Petražolės
  • Pipirai, raudonieji
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Nupjaustykite duonos pluteles ir suplššyti minkštimą.

Užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir palikti 10 minučių.

Česnaką išspauskite.

Duoną nuspausti ir sumaišykite su česnaku, įpilkite druskos ir maišydami laipsniškai pilkite alyvuogių aliejų. Viską palikti 1 val. pastovėti.

Nulupkite pomidorų odelę ir susmulkinkite pomidorus.

Agurkus nuplaukite ir sukapokite.

Svogūną supjaustykite ir berkite į dubenį. Apliekite actu ir palikite 5 minutėms.

Paprikas apkepkite orkaitėje, tada nulupkite odelę, išimkite sėklas, o minkštimą supjaustykite kubeliais.

Petražoles sukapoti, sumaišyti su pjaustytomis daržovėmis, duona, dėti druskos pipirų.

Viską sutrinkite smulkintuvu ir padėti valandai į šaldytuvą.

Skanaus :)

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laikas
2013-08-17 10:57
Skani sriuba tik vietoj acto reikėtų dėti balzamiko actą ir trukmė su visais pasiruošimais apie 80 min.