Gaspačio (šalta pomidorų sriuba)
- Pomidorai, prinokę, 1.5 kilogramo
- Agurkai, 3 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, 3 skiltelės
- Paprika, raudona, 1 vienetas
- Paprika, aitri, žalia, 1 vienetas
- Pomidorai, (konservuoti savo sultyse), 1 skardinė
- Actas, (raudonojo vyno), 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Duona, džiovinta balta arba džiūvėsėliai, 2 vienetai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
Pomidorus nuplikau ir nulupu , vieną agurkėlį, vieną neplikytą stambesnį pomidorą (arba du) , bei ketvirtį paprikos supjaunu smulkiais kubeliais ir sudedu į atskirą lėkštę.
Į virtuvinį kombainą sudedu džiovintą duoną (jei neturite jos, galite 15 min. paskrudinti šviežią), kiek pasmulkinus, sudedu svogūno puselę ir vėl plaku. Tada sumetu nuluptus česnakus, aitriąją paprkutę (būtinai žalios spalvos) ir vėl plaku, paskui sumetu agurkėlius ir vėl plaku. Tada sudedu nuluptus likusius pomidorus ir plaku sumažinus plakimo greitį. Sukrečiu pomidorus savose sultyse, įpilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, vyno acto, beriu druskos, maltų baltųjų pipirų ir vėl plaku.
Į puodą su paruoštomis daržovėmis sukrečiu paruoštą masę, dar pridedu smulkintų krapų ir svogūno laiškų.
Puodą su sriuba palieku šaldytuve mažiausiai dviems valandoms.
Skanaus.