Gelteklių apkepas su grybais
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Gelteklės, šaknys, 600 gramų
- Graikiniai riešutai, švieži, 300 gramų
- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 1.5 valgomojo šaukšto
- Pienas, 1 stiklinė
- Citrinų sultys
- Druska
Gaminimo instrukcija:
Pasūdytame vandenyje išvirtos gelteklės supjaustomos 1,5 cm ilgio gabaliukais. Supjaustyti grybai pasūdomi ir ištroškinami truputyje sviesto. Keptuvas ištepamas riebalais ir pabarstomas džiūvėsėliais. Į jį sluoksniais sukrečiama gelteklės ir grybai. Užpilama pienu, apibarstoma džiūvėsėliais, apšlakstoma likusiu sviestu ir apie 20 min. kepama orkaitėje. Apkepas tiekiamas karštas tame pačiame keptuve.
» Rašyti komentarą
» Komentarai