Gervuogių musas

Gervuogių musas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Gervuogės, 250 gramų
  • Vanduo, 700 mililitrų
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Manų kruopos, 6 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:

Į puodą supilkite 3 stiklines vandens ir užvirkite. Sutrinkite gervuoges. Sudėkite į sietelį ir šaukštu pertrinkite dar kartą. Į verdantį vandenį sudėkite gervuogių išspaudas, užvirkite ir virkite lygiai minutę. Nukoškite, išspaudas išmeskite. Skystį vėl užvirkite, suberkite cukrų.
Neskubėdami ir maišydami suberkite manų kruopas ir ant nedidelės ugnies maišydami virkite 10–12 minučių. Nukelkite nuo ugnies, supilkite išspaustas gervuogių sultis, sudėkite vaniliną ir apie 3 minutes plakite plakikliu. Supilkite sultis ir dar plakite 5 minutes. Išpilstykite į dubenėlius ir atvėsinkite. Skanaus :)

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Simona
» Rašyti komentarą