Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu

Glazūruota antiena su lazdyno riešutais, miško uogomis ir varškės kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Antiena, file, 5 vienetai
  • Žemuogės, 1 sauja
  • Mėlynės, 1 sauja
  • Spanguolės, 1 sauja
  • Lazdyno riešutai, 1 sauja
  • Brendis, 20 gramų
  • Pipirai
  • Druska
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
Kremui:
  • Varškė, 150 gramų
  • Pipirai, čili
  • Česnakas
  • Medus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Krapai, smulkinti, švieži, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Antienos paruošimas. Antienos krūtinėlę nusausinti ir įpjauti odelę kvadratėliais, ant viršaus užberti druskos. Dėti į dar neįkaitusią keptuvę odele žemyn ir kepti apie 7 minutes, tuomet apverti. Baigus kepti, anties krūtinėlę perdėti į kepimo skardą ir kepti iki 200 °C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Iįkepus, supjaustyti antieną nedideliais gabaliukais.

  2. Uogų padažas. Į keptuvę suberti cukrų ir kaitinti, kol cukrus išsilydis. Sudėti sviestą, įpilti brendžio ir ,maišant, šiek tiek pakaitinti. Suberti uogas, išjungti ugnį ir gerai išmaišyti padažą.

  3. Varškės kremas. Pertrinti varškę per sietelį, sumaišyti su grietine, susmulkintu česnaku, medumi, krapais, druska bei pipirais.

  4. Sausoje keptuvėje sudėti pakepinti ir sudėti prieskonius. Į lėkštę dėti antienos gabaliukus, šaukštą varškės kremo, lazdyno riešutus ir viską aplieti uogų užpilu.


    Skanaus!

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Čiop Čiop
» Rašyti komentarą