Graikiška žuvienė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žuvis, jūrinė, 1 kilogramas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Žalumynai
- Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
- Juodieji pipirai, malti, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Margarinas, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas, skiltelė, 0.5 vieneto
- Pomidorai, 2 vienetai
- Grietinėlė, 35%, 6 valgomieji šaukštai
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
Gaminimo instrukcija:
Žuvis nuvaloma ir, nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus kaulus, supjaustoma gabalais. Galva, oda ir kaulai užpilama 1,5 L vandens ir kartu su svogūnu, prieskoniniais žalumynais, juodaisiais pipirais bei lauro lapeliu maždaug 30 min. paverdama. Vėliau sultinys perkošiamas, į jį sudedama žuvis. Verdama ant mažos ugnies, kol žuvis suminkštėja. Keptuvėje ištirpinamas margarinas, įberiama miltų, įpilama truputį sultinio. Gautas uždaras supilamas į sultinį, kartu įdedama pomidorų, sugrūsto česnako, įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Dabar į sultinį vėl sudedama išvirta žuvis, sriuba dar kartą užvirinama, nukeliama nuo ugnies ir, uždengus dangčiu, 5 min. palaikoma. Patiekiama su batonu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai