Graikiška žuvienė

Graikiška žuvienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žuvis, jūrinė, 1 kilogramas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Žalumynai
  • Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai, malti, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Margarinas, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, skiltelė, 0.5 vieneto
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Grietinėlė, 35%, 6 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Juodieji pipirai, malti
Gaminimo instrukcija:

Žuvis nuvaloma ir, nupjovus galvą, nulupus odą, išėmus kaulus, supjaustoma gabalais. Galva, oda ir kaulai užpilama 1,5 L vandens ir kartu su svogūnu, prieskoniniais žalumynais, juodaisiais pipirais bei lauro lapeliu maždaug 30 min. paverdama. Vėliau sultinys perkošiamas, į jį sudedama žuvis. Verdama ant mažos ugnies, kol žuvis suminkštėja. Keptuvėje ištirpinamas margarinas, įberiama miltų, įpilama truputį sultinio. Gautas uždaras supilamas į sultinį, kartu įdedama pomidorų, sugrūsto česnako, įpilama grietinėlės, įberiama druskos ir pipirų. Dabar į sultinį vėl sudedama išvirta žuvis, sriuba dar kartą užvirinama, nukeliama nuo ugnies ir, uždengus dangčiu, 5 min. palaikoma. Patiekiama su batonu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai