Graikiška žuvies filė
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Žuvis, filė, 500 gramų
- Citrinų sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Česnakas, skiltelė, 1 vienetas
- Vynas, baltas, 100 gramų
- Žalumynai, įvairūs, 2 valgomieji šaukštai
- Agurkai, 250 gramų
- Pomidorai, 250 gramų
- Paprika, 2 vienetai
- Druska
- Pipirai, juodieji
Gaminimo instrukcija:
Žuvies filė apšlakstoma citrinos sultimis ir pasūdoma. Į keptuvę įpilama pusė nurodyto aliejaus, jame apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai, vėliau sudedama žuvis. Ji apliejama vynu, apibarstoma prieskoniniais žalumynais, uždengiama dangčiu ir 10—15 min. patroškinama. Ankštinis saldusis pipiras supjaustomas plonais žiedais ir apkepinamas likusiame aliejuje, po 16 min. sudedamos nulupto agurko skiltelės, o dar po 5 min.— pomidorų puselės. Viskas pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Išsitroškinusios daržovės sukrečiamos ant žuvies, indas uždengiamas dangčiu, ir viskas dar 5 min. patroškinama. Paduodama karštas, su batonu arba bulvėmis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2010-11-23 17:21
Ka tik pasigaminau, labai skanu!
2010-05-20 18:36
Mane sudomino ir manau labai skanu,einu gaminti!
2010-11-23 17:47