Graikiškas Kalėdų saldutis
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kukurūzai, miltai, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 1 stiklinė
- Sviestas, 100 gramų
- Graikiniai riešutai, 200 gramų
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 20 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Gvazdikėliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Pienas, 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Sirupui:
400 ml cukraus
300 ml vandens
Kukurūzų miltus sumaišyti su miltais, kepimo milteliais ir užpilti pašildytu pienu ir sviestu.
Kiaušinius išsukti su cukrumi ir medumi, įberti gvazdikėlių.
Viską išmaišyti.
Graikiškus riešutus susmulkinti peiliu.
Didžiąją dalį tešlos supilti į kepimo indą ir pašauti į įkaitintą orkaitę 220 -15 min. Kita dalį tešlos išmaišyti su riešutukais ir užpilti ant pakepusio pyrago ir pašauti į orkaitę 200 C - apie 20-30 min.
Kol pyragas kepa pasiruoškite sirupą:
Ant lėtos ugnies pavirkite cukrų kol išsilydys (15-20min) įdėkite sviesto bei žiupsnelį cinamono.
Iškepus pyragui leiskite jam atvesti ir užpilkite sirupu.
SKANAUS!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-12-20 22:36