Graikų pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 1.25 stiklinės
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, vanilės
- Pieniškas šokoladas, 100 gramų
- Migdolai
Gaminimo instrukcija:
Sviestą ištrinti iki baltumo.
Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.
Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.
Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.
Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.
Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.
» Rašyti komentarą
» Komentarai