Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
- Želatina, 30 gramų
- Slyvos, džiovintos, 100 gramų
- Grietinėlė, 35%, 30%, 500 mililitrų
- Likeris "POÉMA Creme", 300 mililitrų
- Pienas, 500 mililitrų
- Cukrus, 240 gramų
- Braškės, 100 gramų
- Kiaušiniai, baltymai, 2 vienetai
- Vanduo, 40 gramų
Užverdame pieną su grietinėle, supilame likerį “POÉMA Creme”, atvėsiname ir sumaišome su ištirpinta želatina.
Slyvas supjaustome šiaudeliais, sudedame į indelius ir užpilame atvėsintu mišiniu. Indelius dedame į šaldytuvą ir šaldome apie 12val.
Iš papuošimui skirtų ingredientų (2 kiaušinio baltymų, 140 g. cukraus ir 40 g. vandens) gaminame morengą. Baltymus gerai išplakame. Iš cukraus ir vandens verdame sirupą ir palaipsniui jį dar karštą pilame į plaktus kiaušinius. Toliau plakame. Gautą masę špricuojame ant sviestinio popieriaus ir kepame iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-6val.
Padažas: braškes ir 100 g cukraus sutriname su smulkintuvu ir gautą masę dar pertriname per sietelį kad neliktų sėklų. Patiekti galime su įvairiomis miško uogomis.