Grietinėlės tortas

Grietinėlės tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 240 gramų
  • Kiaušiniai, Ilzenbergo dvaro, 4 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Vanduo, 5 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 3 arbatiniai šaukšteliai
Kremui:
  • Grietinėlė, 35%, 500 mililitrų
  • Pienas, Ilzenbergo ūkio, 100 mililitrų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 2 arbatiniai šaukšteliai
Glajui:
  • Juodasis šokoladas, 50 gramų
Sulaistymui:
  • Citrinų sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvitui kiaušinio trynius išplaku su vandeniu ir puse cukraus. Baltymus išplaku su kita puse cukraus. Abi mases sumaišau ir sijoju miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepu 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

  2. Kremui grietinėlę plaku su pudra iki putų. Piene brinkinu želatiną, ištirpinu ir įmaišau į grietinėlę. Pjaustau biskvitą, sulaistau vandenį sumaišius su citrinos sultimis, pertepu grietinėlės kremu. Puošiu trupučiu pasiliktos grietinėlės kremo maišyto su šokoladu.

  3. Glajui šokoladą ištirpinu su trupučiu pieno.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Rima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Lina
2017-04-28 11:30
Melnikoniene