Grikiais įdaryta paprika

Grikiais įdaryta paprika
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grikiai, 1 stiklinė
  • Vištiena, file, 150 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Aliejus
  • Druska
  • Česnakas, 1 skiltelė
  • Džiūvėsėliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Paprika, 2 vienetai
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius ir vištieną išverdame pasūdytame vandenyje.

  2. Išvalome ir išskaptuojame paprikas. Vieną papriką perpjauname pusiau, kitą susmulkiname.

  3. Įkaitiname keptuvėje aliejų, jame pakepiname svogūnus, susmulkintą papriką ir česnakus. Sudedame išvirusią ir susmulkintą vištieną. Kepame, kol daržovės suminkštės ir paruduos.

  4. Dubenyje suberiame grikius, suberiam prieskonius, porą šaukštų džiūvėsių ir pabaigoje įmaišome pakepintas daržoves su vištiena.

  5. Paruoštas išskabtuotas paprikas guldome į skardą, išklotą folija arba kepimo popieriumi, jas pripildome iki viršaus grikių mase. Viską pašlakstome alyvų aliejumi, uždengiam folija ir kepam orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temp. apie pusvalandį. Tada nuimame foliją ir kepame dar 15-20 min., kol viršus apskrus. Pateikiame su aštriu pomidorų ir salierų padažu.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Gintarė
» Rašyti komentarą
» Komentarai