Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Vištienos faršas, 1 kilogramas
- Karštai rūkyta šoninė, 200 gramų
- Grikiai, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Rausvieji svogūnai, 1 vienetas
- Prieskoniai vištienai , 1 sauja
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.
Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.
Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2017-01-11 16:57