Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu

Grikinis vištienos „Zuikis“ su violetiniu svogūnu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos faršas, 1 kilogramas
  • Karštai rūkyta šoninė, 200 gramų
  • Grikiai, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Rausvieji svogūnai, 1 vienetas
  • Prieskoniai vištienai , 1 sauja
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius išvirti pasūdytame vandenyje.

  2. Į maltą vištieną sudėti virtus grikius, prieskonius, labai smulkiai ir stambiau susmulkintą svogūną (prieš tai galima jį apkepti, bet nebūtina) bei šoninę ir įmušti kiaušinius. Daugiau druskos dėti nereikia - pakankamai sūrumo patiekalui suteiks šoninė. Viską išminkyti iki vientisos masės.

  3. Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi. Iš mėsos formuoti pailgos formos kepsnį - „zuikį“. Įpilti truputį vandens, kad kepsnys būtų sultingesnis.

  4. Uždengti folija ir pašauti į 200° C orkaitę 40 minučių. Tada nuimti foliją ir dar pakepti 15 minučių - kad susiformuotų plutelė. Gardžiausias karštas. Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Edita
2017-01-11 16:57
dažniausiai taip ir būna - išvaizda patiekalo ne kokia, bet kai paragauni, pirštelius galima apsilaižyti