Grikių apkepas

Grikių apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grikiai, 150 gramų
  • Sultinys, daržovių, 0.5 litro
  • Morkos, 300 gramų
  • Grietinė, 200 mililitrų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Sūris, fermentinis, 150 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos virkite apie 15 min. , atvėsinkite. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.

  2. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų.

  3. Trynius sumaišykite su grietine, 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase.

  4. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite. Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu.

  5. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180°C temperatūroje, kol gražiai parus.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Janina
» Rašyti komentarą
» Komentarai