Grikių kepsneliai
- Grikiai, nevirtų, 250 mililitrų
- Morkos, didelių, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Svogūnai, didelių, 1 vienetas
- Miltai, 5 valgomieji šaukštai
- Džiovintos petražolės, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.666667 arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Česnako milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Saulėgrąžų aliejus
Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (~15 min nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.
Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.
Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!