Grikių kepsneliai

Grikių kepsneliai
Grikių kepsneliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grikiai, nevirtų, 250 mililitrų
  • Morkos, didelių, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Svogūnai, didelių, 1 vienetas
  • Miltai, 5 valgomieji šaukštai
  • Džiovintos petražolės, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.666667 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Česnako milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Saulėgrąžų aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą supilame grikius ir užpilame vandeniu. Verdame tol, kol grikiai suminkštėja (~15 min nuo užvirimo). Po to nukošiame vandenį ir paliekame atvėsti.

  2. Morkas nulupame, sutarkuojame stambia tarka. Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame morkas, kepiname 5 min, tada sudedame svogūną ir kepiname, kol daržovės suminkštėja. Paliekame atvėsti.

  3. Grikius sumaišome su kiaušiniais, miltais, apkeptais svogūnu ir morkomis, pagardiname prieskoniais. Masę gerai išmaišome.

  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Imame po 1 kaupiną valg. š. tešlos ir šlapiomis rankomis formuojame nedidelius, ~1-1,5 cm storio blynelius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmę iš keptuvės dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą