Grikių kruopų pyragėliai su grybais
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 2 stiklinės
- Pienas, 2 stiklinės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Grikiai, 1.5 stiklinės
- Sviestas, 20 gramų
Įdarui papildomai reiks: 30—40 g džiovintų grybų, 20-40 g sviesto, 1-2 svogūnai, grietinės, džiūvėsėlių, pipirų (nebūtinai), druskos.
Padažui dar reiks: 2-3 svogūnai, 40 g sviesto, 1-2 šaukštai miltų, 0,5 stiklinės grietinės, grybų nuoviro.
Išverdama tiršta tąsi grikių košė. Į atvėsusią košę suberiami miltai, įmušami kiaušiniai ir suminkoma vidutinio kietumo tešla. Ant delno išplojamas tešlos gabaliukas, uždedamas šaukštelis grybų, kraštai užlenkiami ir padaromas mažas pyragėlis. Pyragėliai pavilgomi plaktame kiaušinyje, pavoliojami džiūvėsėliuose ir apkepinami didesniame aliejaus kiekyje.
Valgoma su svogūnų padažu.
Įdarui svogūnai ir virti grybai smulkiai supjaustomi, pakepinami, įberiama džiūvėsėlių, įdedama grietinės, pasūdoma.
Padažui svogūnai supjaustomi griežinėliais, pakepinami svieste, suberiami miltai, pakepinama, įpilama grybų nuoviro, pavirinama, sudedama grietinė ir dar pakaitinama, bet neužvirinama.
2011-04-29 20:54
2010-05-08 09:32
2009-11-26 16:15
2009-05-16 16:06
2015-01-04 17:27