Gruziniškas chačapuri

Gruziniškas chačapuri
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 125 mililitrai
  • Kefyras, (rūgpienis), 0.35 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Sviestas, (tirpintas), 2 valgomieji šaukštai
  • Sūris, 200 gramų
  • Majonezas, VILNIUS, 4 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 50 valgomųjų šaukštų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Lydytas sūris, 4 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Užminkyti nekietą tešlą iš: miltų, kefyro / rūgpienio kepimo miltelių ir kiaušinio. Palikti pusvalandžiui pabrinkti.

  2. Per tą laiką pasiruošti įdarą: sumaišyti majonezą, lydytą sūrelį, grietinę. Įpilti pieną, viską išmaišyti / paplakti iki vientisos masės. Sūrį sutarkuoti burokine tarka įmaišyti į turimą masę. Galima įdėti mėgiamų prieskonių (raudonėlio / baziliko / čiobrelio / česnako sikltelę(-es)). Viską pakaitinti iki tolygios konsistencijos, neperkaitinti.

  3. Tešlą padalinti į 2 dalis. Iš kiekvienos iškočioti paplotėlį, pradėti nuo vidurio. Vidurys turi likti truputį storėlesnis. Įdarą taip pat padalinti į 2 dalis. Vieną kiek apstingusio (ne karšto) įdaro dalį dėti ant iškočioto papločio vidurio. Surinkti visus kraštus kaip į ryšulėlį ir užspausti.
    Tada truputį pamiltuoti ir atsargiai kočioti iki 0.5 cm storio. Jei darosi pūslelės, atsargiai pradurti šakute ir kočioti toliau.

  4. Kepti su trupučiu sviesto arba sausoje keptuvėje ( tada iškepusius palaistyti sviestu).
    Patiekti karšti - skaniausi, nes įdaras išlieka skystas, tąsus.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
lina
2016-03-10 12:07
Sitas blynas yra tikras izeidimas tikram gruziniskam chaciapuri. Nei tesla, nei idaras net arti to nera, kas turetu buti.
inga
2015-07-29 21:07
Gavosi visiska nesamone, nors ko noreti, is karto matosi, kad pieno tek negali buti ir kas matuoja saukstais piena
Ievai
2015-04-07 21:46
jei improvizuojat, tuomet negalima patiekalo pavadinti "gruzinišku chačapuri". Tik pagal visas tradicijas ir tiksliai laikantis receptūros pagamintas patiekalas gali būti pavadintas tokiu pavadinimu
Ieva
2015-04-07 18:37
Receptas yra skirtas visiems, kuriems patinka toks maistas. Taip, autentiška, gruziniška recepto versija - kitokia, įdaras yra kitoks. O šis receptas - mano improvizacija, tad jį ir gaminu savaip. Tiems, kam patiks idėja, išbandys ir, manau, liks patenkinti.
???
2015-04-07 18:24
O čia lietuviškoms ar gruzinų Velykoms patiekalas? Akivaizdu kad aprašymas konkrečiai šiam konkursui adaptuotas, nes tradiciškai į šį patiekalą joks majonezas nededamas. Ir išvaizda toli gražu ne šventinė