Gruziniškas chačapuri
- Miltai, 125 mililitrai
- Kefyras, (rūgpienis), 0.35 stiklinės
- Kepimo milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Sviestas, (tirpintas), 2 valgomieji šaukštai
- Sūris, 200 gramų
- Majonezas, VILNIUS, 4 valgomieji šaukštai
- Pienas, 50 valgomųjų šaukštų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Lydytas sūris, 4 valgomieji šaukštai
Užminkyti nekietą tešlą iš: miltų, kefyro / rūgpienio kepimo miltelių ir kiaušinio. Palikti pusvalandžiui pabrinkti.
Per tą laiką pasiruošti įdarą: sumaišyti majonezą, lydytą sūrelį, grietinę. Įpilti pieną, viską išmaišyti / paplakti iki vientisos masės. Sūrį sutarkuoti burokine tarka įmaišyti į turimą masę. Galima įdėti mėgiamų prieskonių (raudonėlio / baziliko / čiobrelio / česnako sikltelę(-es)). Viską pakaitinti iki tolygios konsistencijos, neperkaitinti.
Tešlą padalinti į 2 dalis. Iš kiekvienos iškočioti paplotėlį, pradėti nuo vidurio. Vidurys turi likti truputį storėlesnis. Įdarą taip pat padalinti į 2 dalis. Vieną kiek apstingusio (ne karšto) įdaro dalį dėti ant iškočioto papločio vidurio. Surinkti visus kraštus kaip į ryšulėlį ir užspausti.
Tada truputį pamiltuoti ir atsargiai kočioti iki 0.5 cm storio. Jei darosi pūslelės, atsargiai pradurti šakute ir kočioti toliau.Kepti su trupučiu sviesto arba sausoje keptuvėje ( tada iškepusius palaistyti sviestu).
Patiekti karšti - skaniausi, nes įdaras išlieka skystas, tąsus.
2015-07-29 21:07
2015-04-07 21:46
2015-04-07 18:37
2015-04-07 18:24
2016-03-10 12:07