Grybų pyragas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Tešla, sloksniuota, 200 gramų
- Grybai, virti, 100 gramų
- Žalumynai, Provanso, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Žiediniai kopūstai, 100 gramų
- Vištienos faršas, 100 gramų
- Česnakas, 1 skiltelė
- Aliejus, kepimui
- Sviestas, skardai patepti
- Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Tešlą šiek tiek pakočioti ir ja iškloti kepimo skardą, pateptą sviestu.
Įdarui grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartu su svogūnais (pjaustyti kubeliai), smulkintais česnakais ir smulkintais žiediniais kopūstais. Į apkepusį įdarą įmaišyti provanso žoleles, kepintą faršą ir pipirus.
Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad pasidarytų vientisa masė.
Į tešla išklotą skardą dedame įdarą ir ant viršaus pilame grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauname skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 20 minučių. Skanaus :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai