Grybų sriuba
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Grybai, 200 gramų
- Perlinės kruopos, 1 stiklinė
- Bulvės, 1 kilogramas
- Morkos, 1 vienetas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Druska
- Juodieji pipirai
- Salierai, stiebas, 1 vienetas
- Lauro lapai, 5 vienetai
- Pelerūnas (kietis)
- Juodieji pipirai
- Krapai
- Duona, skrudinta
- Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.
Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.
Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.
Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.
Autorės receptas.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-02-28 13:37