Grybų sriuba

Grybų sriuba
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grybai, 200 gramų
  • Perlinės kruopos, 1 stiklinė
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Morkos, 1 vienetas
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Salierai, stiebas, 1 vienetas
  • Lauro lapai, 5 vienetai
  • Pelerūnas (kietis)
  • Juodieji pipirai
  • Krapai
  • Duona, skrudinta
  • Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Į šiltą vandenį pamerkiame perlines kruopas (mirkome apie valandą). Grybus nuplauname ir supjaustome.

  2. Į didelį puodą su verdančiu vandeniu dedame išmirkytas perlines kruopas, grybus, beriame druskos, dedame prieskonių ir verdame apie 30 minučių ant mažos ugnies.

  3. Tada aliejuje apkepame pjaustytas griežinėliais arba tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus, salierą, supjaustytas bulves. Viską suverčiame į sriubą ir verdame ant mažos ugnies dar apie 20 minučių. Patiekiant pabarstyti smulkintų krapų, ir dėti skrudintų duonos kubelių.


    Grybų sriubą jau nuo seno valgė Lietuvos didikai, kunigaikščiai ir bajorai.


    Autorės receptas.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Natalija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
lina.
2015-02-28 13:37
labai skanu kad daugiau tu sriubu pagaminti visur patiekti ant stalo.kad galetu.lb butu smagu ir skanu...