Grybų troškinys moliniame inde
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Grybai, 500 gramų
- Svogūnai, 6 vienetai
- Morkos, 4 vienetai
- Brokoliai, arba paprasti kopūstai, 300 gramų
- Pomidorai, 4 vienetai
- Grietinė, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sūris, fermentinis
- Žalumynai, smulkinti
- Druska
- Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Nuplauname šviežius grybus ir supjaustome.
Brokolius ir morkas verdame pasūdytame vandenyje 10 - 15 minučių.
Grybus apkepiname įkaitintame sviesto skonio "Obelių" aliejuje.
Į molinius indus pilame truputį aliejaus, lygiomis dalimis dedame apkeptus grybus, grietinę, daržoves, vėl dedame grybų. Kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių. Prieš baigiant kepti, viršų pabarstome tarkuotu sūriu, žalumynais (jei norite, kad troškinys būtų sultingesnis ant viršaus, prieš baigiant kepti, galima dėti pjaustytų pomidorų).
Įvairūs grybų troškiniai buvo populiarūs Lenkijos ir Lietuvos bajoriškoje virtuvėje.
Autorės receptas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2018-12-06 13:19