Grybų troškinys moliniame inde

Grybų troškinys moliniame inde
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grybai, 500 gramų
  • Svogūnai, 6 vienetai
  • Morkos, 4 vienetai
  • Brokoliai, arba paprasti kopūstai, 300 gramų
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Grietinė, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sūris, fermentinis
  • Žalumynai, smulkinti
  • Druska
  • Obelių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuplauname šviežius grybus ir supjaustome.

  2. Brokolius ir morkas verdame pasūdytame vandenyje 10 - 15 minučių.

  3. Grybus apkepiname įkaitintame sviesto skonio "Obelių" aliejuje.

  4. Į molinius indus pilame truputį aliejaus, lygiomis dalimis dedame apkeptus grybus, grietinę, daržoves, vėl dedame grybų. Kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių. Prieš baigiant kepti, viršų pabarstome tarkuotu sūriu, žalumynais (jei norite, kad troškinys būtų sultingesnis ant viršaus, prieš baigiant kepti, galima dėti pjaustytų pomidorų).


    Įvairūs grybų troškiniai buvo populiarūs Lenkijos ir Lietuvos bajoriškoje virtuvėje.


    Autorės receptas

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Natalija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
jolita
2018-12-06 13:19
O ką su kiaušiniu daryti. Nedabaigtas receptas, t.y. truputį dedam to, truputį ano ir išsirink kas kur ir su kuo