Grybukai
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Cukrus, 200 gramų
- Margarinas, 150 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilė
- Grietinė, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 90
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
Supilti miltus ir išmaišyti.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja. Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti. Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-05-21 23:27