Gudobelių uogienė

Gudobelių uogienė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Gudobelė, uogos, 1 kilogramas
  • Cukrus, 1 kilogramas
  • Vanduo, 300 mililitrų
  • Vanilinis cukrus
  • Citrinos rūgštis
Gaminimo instrukcija:

Uogas surūšiuoti, išmesti pažeistas uogas, lapus ir vaiskočius, nuplauti, išdžiovinti ir sudėti į emaliuotą puodą. Užpilti karštu sirupu (1 kg vaisių 1 kg cukraus ir 0,3 litro vandens) ir palaikyti 10 valandų. Išvirti per vieną kartą įdėjus citrinos rūgšties ir vanilinio cukraus atitinkamai 1,5 ir 0,05 g vienam kg gudobelės vaisių.

Uogienę sudėti į sterilizuotus stiklainius, uždaryti ir ataušinti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
jonas
2016-09-22 15:11
Ką daryti su uogomis
bela
2016-07-15 13:53
o kaip su gudobeliu kauliukai su jais reikia virti ar juos kaip nors isimti. Bandziau virti tik ka nuskintas su kauliukais nelabai kas gavosi, nepatiko
Elena
2014-09-30 08:52
ilgiausiai uztruko uogu paruosimas..pjoviau pusiau ir valiau seklas..cukraus dejau maziau nei parasyta, nes visada apsigaunu su saldumu..zodziu is 1kg uogu gavosi 1.25l uogienes..gal jas reikejo "ablenderiuot" kad marmeladas gautusi..