Guliašas
Akcijos:
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
?
- Jautiena, 750 gramų
- Bulvės, 1 kilogramas
- Aliejus, 100 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Paprika, 250 gramų
- Pomidorai, 250 gramų
- Mairūnas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Aitrioji paprika, 20 gramų
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pasidaro šviesiai auksinės spalvos. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, svogūnai apibarstomi čili pipirais ir sumaišomi. Kartu sudedama gabaliukais supjaustyta mėsa ir prieskoniai, įpilama truputį vandens, ir nuolat maišant guliašas ištroškinamas. Kai skystis išgaruoja, vėl įpilama truputį vandens arba, jeigu norima, sauso vyno. Mėsai suminkštėjus, sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, juostelėmis supjaustyti pipirai, o po 10 min.— pomidorai. Viskas užpilama vandeniu ir verdama, kol mėsa ir daržovės visiškai suminkštėja.
Paduodamas guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-01-06 13:09
guliasas patiekiamas su garnyru
2014-02-18 15:28
nepatiko
2013-11-14 21:23
Teko valgyt vengrijoj tai tikrai superinis patiekalas.
2010-01-21 18:06
top: Na siaip jau as visa gyvenima mesa pries troskinant taip pat apkepinu keptuveje , kad is jos isbegtu ,tai kas turi isbegti , jau po to tik darau kaip aprasyta.
2021-12-27 19:43