Holishki (balandėliai)
- Sultinys, KNORR BULJONETĖ jautienos sultinys, 1 vienetas
- Jautienos faršas, 750 gramų
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Kopūstai, dideli, 1 vienetas
- Juodieji pipirai
- Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Ryžiai, 4 valgomieji šaukštai
- Vanduo, šaltas, 3 valgomieji šaukštai
1. Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite kopūstą. Virkite ant mažos ugnies 5 minutes. Palikite vandenyje, kol atvės.
2. Atskirkite lapus, nupjaukite storą vidurinę lapų dalį. Vietoj blanširavimo, galite kopūstą padėti 2-3 dienoms į šaldiklį. Atšildyto kopūsto lapai taps minkšti, juos lengva atskirti.
3. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite. Pridėkite Knorr Buljonetę. Ant kiekvieno lapo padėkite šaukštą įdaro, suvyniokite.
4. Padažą užvirkite, užpilkite juo balandėlius.
5. Balandėlius sudėkite karščiui atspariame inde. Kepkite uždengtus iki 150°C įkaitintoje orkaitėje. Atidenkite, kepkite dar pusvalandį.
6. Į padažą įdėkite 2 - 3 šaukštus medaus ir sultis, išspaustas iš vienos citrinos. Kepkite dar pusvalandį. Taip paruošti balandėliai įgauna saldžiarūgštį skonį.
2013-09-08 11:07
2013-09-09 13:19
Sutinku, kad lengva atskirti, bet abejoju, ar bus skanūs balandėliai iš peršalusio kopūsto?!