Įdaryta antis

Įdaryta antis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Petražolės, 1 vienetas
  • Bulvės, 6 vienetai
  • Garstyčios, padažas
  • Antis, 1 vienetas
  • Grietinė, 1 stiklinė
  • Morkos, 1 vienetas
  • Salierai, 1 vienetas
  • Poras, 1 vienetas
  • Aliejus
  • Pipirai, juodieji
  • Cukrus
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Įdarui papildomai reikės: 2 obuoliai, 250 g virtos maltos mėsos, kiaušinis, truputį sviesto, džiūvėsėlių, pipirų, muskato riešuto.

Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
tikrai
2016-03-24 16:02
nei kiek kepti nei kokioj temperaturoj,raso bile saus.Pasidaryk pats.
Marius
2010-01-11 17:33
Kodel nera nurodyta kokioje temperaturoje kepti ta anti?
Seip tai viskas aisku, bet be kepimo temperaturos nelabai gerai paprasciausias spejimas gaunasi kokia temperatura.