Įdaryta antis
- Petražolės, 1 vienetas
- Bulvės, 6 vienetai
- Garstyčios, padažas
- Antis, 1 vienetas
- Grietinė, 1 stiklinė
- Morkos, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Poras, 1 vienetas
- Aliejus
- Pipirai, juodieji
- Cukrus
- Druska
Įdarui papildomai reikės: 2 obuoliai, 250 g virtos maltos mėsos, kiaušinis, truputį sviesto, džiūvėsėlių, pipirų, muskato riešuto.
Paukštis išdarinėjamas pro nugarą, išimami stambesni kaulai (paliekami tik sparnelių ir kojelių paskutinieji sąnariai). Iš kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys. Paukščio vidus ištrinamas aliejumi su garstyčiomis. Iš virtos maltos mėsos, džiūvėsėlių, sviesto, smulkiai supjaustytų obuolių, petražolių padaromas įdaras. Jis gardinamas pipirais, tarkuotu muskato riešutu, kiaušiniu ir gerai išmaišomas. Juo įdaromas paukštis ir dar apibarstomas druska su trupučiu cukraus, kepamas orkaitėje. Baigiant kepti, šalia paukščio suberiamos ir bulvės, nuluptos ir supjaustytos į 4 dalis. Vėliausiai ant kepsnio supilama grietinė. Iškeptas paukštis tiekiamas supjaustytas, užpiltas skysčiu, kuriame kepė.
2010-01-11 17:33
Seip tai viskas aisku, bet be kepimo temperaturos nelabai gerai paprasciausias spejimas gaunasi kokia temperatura.
2016-03-24 16:02