Įdaryta lydeka

Įdaryta lydeka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jūros lydeka, 1 kilogramas
  • Vanduo, 1.5 litro
  • Morkos, 2 vienetai
  • Petražolės
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Salierai
  • Lauro lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Kvapieji pipirai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Papildomi ingridientai įdarui: žuvies filė, šaukštas manų kruopų, riekelė batono, 1,5 šaukšto sviesto, svogūnas, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputį druskos, pipirų, citrinos griežinėlių.

Žuvis nuskutama ir nuplaunama. Oda aplink galvą apipjaunama ir nuneriama.
Žuvies filė, piene išmirkytas batonas ir svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas sukapojami, sumalami. Į masę suberiamos manų kruopos, įmušamas kiaušinis, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama, įdaras sukemšamas į žuvies odą ir užsiuvama. Iš daržovių ir žuvies liekanų išverdamas sultinys. Žuvis dedama ant grotelių pailgame puode, užpilama atvėsusiu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 1 val. Atšaldyta sultinyje žuvis iškeliama iš puodo su grotelėmis, atsargiai dedama į pailgą pusdubenį, supjaustoma gabalais ir puošiama citrinos griežinėliais bei kapotais drebučiais.
Įdarytą žuvį galima iškepti orkaitėje. Kepta žuvis ataušinama ir apdėliojama krienais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Laima
2018-12-19 23:13
Niekada nededu manų, nei papildomai žuvies, pakanka tos kuri iskaulinama.taipogi kepu...
Birute
2014-12-22 09:21
as zuvi farsiruota kepu , zenkliai skaniau
Milda
2013-12-08 18:46
anonimui: tai ir yra gana paprastas patiekalas,bet tikrai labai skanus.Tiesa darbo gana daug.Ir su kilogramine net neprasidėčiau,nes taip skanu,kad gali likti tik pauostęs
Rima
2011-01-29 12:01
viskas butu faina,bet labai reikeu nuotrauku ,kaip atrodo papuosta,aciu!
(anonimas)
2009-11-15 17:27
kazkaip labai paprastai skamba viskas